Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jsou voliči TOP 09 hlupáci?

Podle sociologických výzkumů jsou typičtí voliči TOP 09 spíš bohatší, spíš vzdělanější, spíš mladší obyvatelé spíš větších měst. Na mě to tak nepůsobí ...

Třeba takový Stanislav Polčák : Je pro mě záhadou, co je to za lidi, těch 241 tisíc spoluobčanů, kteří mu dali ve volbách do Evropského parlamentu svůj hlas. Vědí tito dobří lidé že Stanislav Polčák prosazuje poskytnutí „dočasného“ pobytu muslimským imigrantům ze Sýrie a Iráku? Že pro něho není na obtíž hájit dovoz muslimů v pořadu Máte slovo na ČT? Těch 241 tisíc si to přeje také? Obecně lze říci, že když si jméno tohoto poslance proženete Googlem zjistíte, že pro tohoto českého (!)poslance Europarlamentu je imigraci do ČR, bez ohledu na přínos imigrantů pro Česko, velké téma. Zastává tezi, že problém s nedostatečnou porodností vlastního obyvatelstva vyřeší dovozem imigrantů z celého světa – v praxi muslimů. Je to nepochopitelná myšlenka : zachránit vymírání původního obyvatelstva dovozem nových.

 Faktickým předsedou TOP 09 je Miroslav Kalousek. Na tomto politikovi osobně oceňuji jeho smyl pro vtip i politické schopnosti. Jak vystoupil z umírající KDU-ČSL, našel maskota Kharla a vydupal ze země celou novou stranu, která v roce 2010 získala 871 tisíc hlasů, to je prostě politika na úrovni velmistra. Druhou stranou téže mince je ale, k čemu Miroslavu Kalouskovi obrovská moc, kterou jako (faktický) předseda koaliční strany dovedl získat posloužila. Sám se presentuje jako důsledný národohospodář, který se snaží dvakrát obrátit každou korunu než ji utratí. Faktické kroky ministra financí Kalouska ovšem byly přesně opačné. Jím sestavený rozpočet na rok 2008 byl pouze o 0,74% nižší než rozpočet jeho socialistické, rozhazovačného předchůdce Bohuslava Sobotky. Rok 2009 byl v kariéře „nejlepšího ministra financí střední Evropy“ zlomový! Naplánoval schodek ( kolik si bude stát muset půjčit ) na 38 miliard Kč, ve skutečnosti přidal k celkovému zadlužení ČR miliard 192! Na celkovém dluhu ČR se tento „spořivý a odpovědný“ chemik podepsal více než všichni socialističtí ministři financí dohromady. To, ale není jediný rozpor mezi slovy a činy Miroslava Kalouska, ještě zajímavější je přístup tohoto „pravicového konzervativce“ ke zvyšování daní. Jejich zvedáním se mu podařilo posunout den daňové svobody ze 7.6. na 18.6. – prodloužil počet dní, kdy všichni děláme na stát o 11 dní! Přes to všechno mu jeho voliči ve volbách 2013 dali 92 tisíc hlasů....

 Další výraznou tváří TOP 09 je Leoš Heger. Další z panoptika politiků, kteří hlásají svobodu a konzervativní hodnoty a činí pravý opak. Leoš Heger byl ministrem zdravotnictví. Z jeho působení ve vládě si asi budeme všichni pamatovat jeho fanatické nasazení za zákaz, či alespoň omezování, kouření v soukromých prostorách. Tento politik, který „ctí morální hodnoty obsažené v jejím duchovním odkazu a v jejích tradicích, stejně jako individuální lidskou svobodu” se po celou dobu co získal politickou moc zasazoval o státem nařízený zákaz kouření v soukromých (!) barech a hospodách. Před svým ministerským působením se proslavil jako ředitel nemocnice v Hradci Králové, kde, podle auditu ministerstva zdravotnictví nařízeného EU, nakoupili nejvíc předražených lékařských přístrojů od zprostředkovatelských firem ze všech českých nemocnic. Provize, dle ČT, pro zprostředkovatelské firmy dosahovaly 300%. Antimonopolní úřad dodavatelům uložil pokutu 63 milionů Kč. Jeho voličům to nevadilo a ve volbách 2013 dostal 35 tisíc hlasů.

 Kapitolou samou o sobě je předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. Jeho přiznivci o něm tvrdí, že je noblesní, inteligentní, vzdělaný, konzervativní, representativní, velkorysý... Rozebereme-li tato adjektiva dostaneme obraz zcela opačný. Může být noblesní stařec, který neudrží sám sebe v bdělém stavu, přímo na pódiu bezpečnostního fóra NATO v Bělehradě, kde je ve funkci šéfdiplomata ČR? Je opravdu inteligentní pán který má problém nejenom s jazykem, ale i s pravopisem? Mluvíme jako o vzdělaném o absolventovi střední školy? Lze říci o starci, který chodí na veřejnost s milenkou proslulou svými porno fotografiemi a doma má manželku upoutanou na invalidní vozík? Může být representativní hlavou státu stařec, který usne při každé příležitosti, bez ohledu na množství kamer a fotoaparátů? Lze hovořit o velkorysosti u boháče, který využije příležitost na bere z předluženého eráru dotace aby byl jeho majetek ještě větší? Nic z toho nezabránilo skoro 600 tisícům voličům aby jemu a jeho straně dali svůj hlas ve volbách v roce 2013.

O jednotlivých politicích TOP 09 bych mohl pokračovat ještě dlouho, nicméně zajímavé jsou rovněž postoje TOP 09 jako celku. Snad všichni politici TOP 09 shodně popisují konflikt na východní Ukrajině jako Ruskou invazi na Ukrajinu. Snad žádný z jejich politiků nevidí že na Ukrajině probíhá regulérní občanská válka, kde Kyjevská vláda nasazuje masivně armádu i soukromé, dobrovolnické bataliony aby přivedla zpět k poslušnosti vzbouřené regiony. Náčelník ukrajinského generálního štábu, zpravodaj České televize a stovky dalších zdrojů uvádějí, že na východě Ukrajiny žádná Ruská vojska nejsou, nic z toho však nebrání vrcholným politikům TOP 09 tvrdit, že Rusko útočí na samostatnou a suverénní Ukrajinu ... Obzvlášť tento přístup mi připadá tak neuvěřitelný, jako když někdo tvrdí, že toto 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

je bílý kruh. Voličům TOP 09 to ovšem nijak nepravděpodobné nepřipadá, takže TOP 09 v květnu 2014 odměnili 241 tisíci hlasy.

 Celá TOP 09 ve svých praktických krocích vystupuje jako pobočka extrémistické Strany Zelených. Když se v roce 2012 hlasovalo o zákonu o pěstounské péči, který naší legislativu přibližuje Norskému pohledu, že děti patří státu a rodiče jsou jen jejich „nesvéprávnými výrobci“ všichni poslanci TOP 09 byli pro. V roce 2005, když Poslanecká sněmovna přijímala zákon o podpoře pro solární elektrárny, v praxi zákon o platbách od chudých lidí k solárním baronům, tak TOP 09 ještě neexistovala, její zakladatel Kalousek ovšem hlasoval pro, stejně jako skoro celá KDU.

 Možná že by bylo možné sepsat podobnou kritiku i na další politické strany. Problém je, že se v médiích dočítám, že voliči TOP 09 jsou nejinteligentnější a nejvzdělanější ze všech voličů. Je možné se dočíst, že voliči ANO a Úsvitu jsou frustrovaní a znechucení z 25 let demokracie, že voliči ČSSD touží po vyšších sociálních dávkách a je jim úplně jedno koho volí – volí toho kdo jim je slíbí, že voliči KSČM jsou staří, nevzdělaní venkované toužící po „starých časech“ a „vládě jedné strany“, že voliči ODS jsou jenom „kmotři“ přisátí na veřejné rozpočty... Pouhých několik z veřejně dostupných příkladů, kdy se proklamace TOP 09 tolik rozchází s jejich činy, musí ale vyvolávat otázku proč to stovkám tisíc voličů TOP 09 nevadí. Možné odpovědi jsou pak již jen dvě :

- „nejinteligentnější a nejvzdělanější voliči ze všech“, dobře vědí co TOP 09 ve skutečnosti prosazuje, dobře vědí, že bude-li TOP 09 spolurozhodovat o utrácení veřejných peněz, oni sami nepřijdou zkrátka! Ať již na dotacích pro neziskové organizace, platech a prémiích pro státní úředníky, dotacích pro herce, režiséry, majitele divadel a další umělce či granty pro studenty a vyučující na zbytečných oborech typu gender studies.

- voliči TOP 09 jsou hloupější a snadněji zmanipulovatelnější než voliči všech dalších stran.

Autor: Robert Metelec | středa 4.2.2015 17:59 | karma článku: 37,43 | přečteno: 1703x
  • Další články autora

Robert Metelec

Babiš, Stropnický a Šlechtová zase lhali. Novičok vyráběli.

Ještě v březnu premiér Babiš tvrdil, že se u nás bojová látka novičok nevyrábí. Již na počátku května je jasné, že opět lhal. Ze lži ho usvědčil prezident Zeman na základě informací od Vojenského obraného zpravodajství.

4.5.2018 v 0:10 | Karma: 35,51 | Přečteno: 1369x | Diskuse| Politika

Robert Metelec

V Severních Čechách je víc "pražské kavárny" než v Praze

Za „pražskou kavárnu“ se vydává mnoho mimopražských „náplav“ a naopak jako „pražská kavárna“ se chová mnoho Litoměřičanů, Brňáků i Ostraváků, kterým to ale nikdo nevyčítá...

3.11.2016 v 19:29 | Karma: 23,45 | Přečteno: 1187x | Diskuse| Politika

Robert Metelec

Podvody lidí kolem Martina Konvičky při likvidaci Bloku proti islámu

V dubnu Martin Konvička a Petr Hampl vypověděli smlouvu Úsvitu o spolupráci při krajských volbách 2016 a parlamentních 2017. Následně na sněmu 28.5. odhlasovala část delegátů likvidaci Bloku.

23.10.2016 v 18:39 | Karma: 13,48 | Přečteno: 862x | Diskuse| Politika

Robert Metelec

Islám je skutečně náboženství míru !

Všichni ti Halíkové (Pravda a láska), Hate Free Dienstbierové (ČSSD) a Pelikánové (ANO) mají pravdu. Už samotné slovo „islám“ se překládá jako „podvolení se“, ale také „mír“.

19.5.2016 v 15:47 | Karma: 44,00 | Přečteno: 3754x | Diskuse| Osobní

Robert Metelec

Proti Zemanovi demonstrují jenom komunisti, vedení ODS, islamisti a KDU-ČSL

Byl jsem se podívat na demonstraci na Václavském náměstí proti Zemanovi v neděli 22. listopadu. Na Václavské náměstí šli demonstranti z Albertova. Tam demonstraci svolali studenti, pod záštitou rektorů.

24.11.2015 v 11:47 | Karma: 41,37 | Přečteno: 2887x | Diskuse| Politika

Robert Metelec

Jsou sluníčkáři fašisté?

Já se domnívám, že jednoznačně ano. Samozřejmě zapomeňte na bombery, holé hlavy a boty až nahoru zavázaný. Fašisté model 2015 jsou takoví pěkně uhlazení, Euro-dotovaní a hlavně (!) : mají plná ústa pravdy, lásky a tolerance.

20.10.2015 v 8:30 | Karma: 43,03 | Přečteno: 4369x | Diskuse| Politika

Robert Metelec

Jsou všichni ilegální imigranti teroristé a zločinci?

Podezírám média, že se na příbězích jednotlivých ilegálních imigrantů snaží zlidšdit tu masu muslimů, která se valí do Evropy. Zatím se jim to moc nedaří, naopak.

22.9.2015 v 13:27 | Karma: 37,48 | Přečteno: 1632x | Diskuse| Ostatní

Robert Metelec

Zadržený za přecházení na červenou a odposlouchávaný premiér

Má něco společného chodec na červenou z Pardubic s bývalým premiérem Nečasem a jeho milenkou Nagyovou? Ano, je to nepřiměřenost policejního zákroku.

19.5.2015 v 10:40 | Karma: 30,68 | Přečteno: 1107x | Diskuse| Politika

Robert Metelec

Organizovala shromáždění proti Zemanovi americká ambasáda?

Pondělní oslava pádu socialismu se změnila na protesty proti prezidentovi Zemanovi. Na sociálních sítích se mnoho lidí pozastavuje nad otázkou kdo je organizoval.

20.11.2014 v 14:29 | Karma: 41,64 | Přečteno: 4663x | Diskuse| Ostatní

Robert Metelec

Zakáží v Rusku Černochy ?

Na Facebooku jsem se zeptal svých přátel zda jsou pro dočasné rozmístění amerických vojáků v ČR. Kamarád mi odpověděl :

20.11.2014 v 11:54 | Karma: 29,42 | Přečteno: 1523x | Diskuse| Ostatní
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2278x
Jsem podlahář z Prahy :-), zajímají mne prkna a parkety, politika a islamizace Evropy. Podívejte se na moje stránky.